Lajme

Një luaneshë sheh një dhelpër të plagosur, reagimi i saj ka mahnitur boten

Graham Dyer, fotograf natyre, po merrte fotografi në rezervën e gjuetisë së Kalaharit qendror, kur ai ishte dëshmitar i një skene të jashtëzakonshme që e përjetësoi me kamerën e tij.

Fotografi pa një luan dhe një luaneshë duke iu afruar një dhelpre të plagosur, shkruan ShkodraNews. Eshtë e panevojshme të thuhet, ai menjëherë kishte frikë nga më e këqja për dhelprën e gjorë!

Luanët janë ndoshta gjuetarët më të rrezikshëm në mbretërinë e kafshëve.

Ata jetojnë në kope dhe familja e tyre përgjithësisht përbëhet nga dy ose tre meshkuj dhe rreth një duzinë femrash me këlyshet e tyre, shkruan ShkodraNews.

Ata mbrojnë territorin e tyre, zakonisht shumë të gjerë, duke kërcënuar ndërhyrësit me ulërima të fuqishme dhe duke larguar këdo që i afrohet.

Luaneshat janë gjahtarët e tufës, ata veprojnë në grupe dhe janë shumë më të shpejtë se luanët meshkuj. Pas gjuetisë, preja u çohet të vegjëlve të tyre.

Duke u kthyer tek dhelpra e vogël e plagosur, nuk është çudi që mendimi i përbashkët ishte që luanët do ta zhduknin atë.

Megjithatë ndodh diçka e jashtëzakonshme. Luani dhe luanesha afrohen, ndalen dhe e lënë të padëmtuar dhelprën!

Ndoshta luanët nuk ishin të uritur ose arsyeja ishte një tjetër, ata kishin dhembshuri …. Por le të shohim imazhet e kësaj historie të jashtëzakonshme:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close