Bayern MunichKombëtarja

Zvicra po kërkon punonjës, këto janë fushat më të kërkuar

Zvicra duket se do përballet me deficit në treg për rreth gjysmë milioni punëtorë deri në vitin 2030.

Ky deficit është vërejtur nga kompanitë zvicerane, sidomos për sektorët që kërkojnë më shumë aftësi.

Kështu tregon raporti i ri agjencisë së rekrutimit Adecco dhe Universitetit të Zurichut.

Në pesë mujorin e këtij viti, më së shumti punëtorë në Zvicër janë kërkuar në sektorët e mëposhtëm:

1) Auditorë, këshilltarë për taksa apo politika të trustit

2) Inxhinierë

3) Mjekë, infermierë dhe farmacistë

4) Pozicione për IT

5) Pozita juridike

6) Mësimdhënie dhe edukim

7) Menaxhim dhe shërbime publike.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close